"Den Heliga Natten"

Vad slut man blir av att gestalta den grymme Kung Herodes, tur att man inte gör det varje dag. Men vansinnigt kul var det! I söndags kväll framfördes nämligen Den Heliga Natten (H Rosenberg, texter Hj Gullberg) i Årsta kyrka under ledning av Eva Tengelin. Det har blivit en återvändande tradition att framföra det verket i Årsta i juletid.

 

Söndagen 16. januari är det dags för säsongens sista krubbspel vid krubban på Årsta torg. Då kommer den grymme kung Herodes att fördriva Maria, Josef och alla övriga föräldrar med gossebarn under två år till Egypten. Hela publiken kommer att fösas runt torget en eller två vändor och sedan bjuds det på dadlar (av pedaogiska skäl kommer det inte att utföras några barnabord denna dag utan manusförfattarna har gjort en barnvänlig variant av Julevangeliet).

 

Att lyckas samla mer än 200 personer på Årsta torg varje söndag i december är verkligen inte illa!

Skriv en kommentar

Etiketter: konsert

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Jan Jordal » "Den Heliga Natten":  ”Ring mig: 070 955 44 32 JJ”

  • Wojtek Groblewski » "Den Heliga Natten":  ”Gillar den nya sidan.. upplevs "proffsigare" än den förra =). Du får gärna lägga..”

  • Bosse » Herodes:  ”Låter kul!”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln